Förstasidan   Behandlingar   Citat   Green Coaching   Kontakt   Kurser   Livssyfte   Länkar   Tekniker   Terapeuter   Världsfred

In ENGLISH please!

:::UPPTÄCK DITT LIVSSYFTE:::

Vi har alla ett speciellt och unikt syfte för våra liv utvalt innan vi föddes. Vi måste lära oss hur man kan nå denna information. Gör detta vid ett tillfälle då du inte är distraherad för att ge det din fulla uppmärksamhet. Ha papper och penna framför dig när du gör övningarna nedan. Skriv svar på alla frågor. Ha tålamod med dig själv när du lär dig ditt livssyfte. Ge det tid att uppenbaras/utvecklas.

"Alla har skapats för en viss speciell uppgift och önskan för det arbetet har etsats in i hans (eller hennes) hjärta."  Rumi

Varför är det viktigt att veta sitt livssyfte? Eftersom våra liv verkar tomma och meningslösa utan det. En känsla av syfte kommer att ge dig mer energi, mer välstånd, bättre relationer, och det ger bränsle för att ge ditt liv tillvaro/existens. Få klart vad du vill ha ut av livet och ge dig sedan ut efter det tills du får önskat resultat. Investera i dig själv först. Slappna av, hitta ett arbete du gillar och gör ett allvarligt försök att lyckas.

Vad är ditt livssyfte? Det bör knytas till arbetet du gör, din hälsa och livsstil, samt dina pengar och relationer. Det är ett kall, uppdrag eller ett övergripande tema i ditt liv. Vilka tjänster är du här för att åstadkomma? Gäller det människor eller jorden. Vi är här för att upptäcka så mycket av vårt större jag som vi bara kan.

För Michael Robison är en del av sitt livssyfte att odla jättepumpor. Det ger honom glädje. Han älskar plantering, vattning, att lukta på, beskärning, gödsling och sitter ned med sina pumpor.

Så, kom. . . . Låt oss leka. . . . . Börja med att slappna av och försök vara lite mer barnslig . . .
Slappna av .....
Slappna av ....
Relaxa ...
Även om det är svårt, slappna av ..
Slappna av.
Tänk nu efter om du verkligen är avslappnad. Om du inte är det så är det en bra idé att träna på det. Men, nu tillbaka till syftet med denna sidan.

Vilka lärare har du haft i det förflutna som lärt dig något (bra eller dåligt)? Vilka var lärdomarna? Du kommer att uppleva framgång i ditt liv till den grad att du blir medveten om ditt livssyfte. Det skall vara roligt, lekfullt och spännande.

Vad gör dig upphetsad? Vad gör du för skojs skull när tiden går helt obemärkt förbi?

Vårt livsyfte bör vara energigivande. Arbetet bör vara som lek så att du får mer energi efter en tid, inte mindre. Det är helt unikt för dig. Ingen annan kan uppfylla ditt syfte (ändamål). Att hitta det kommer att bidra till att ge planeten en unik gåva/bidrag, men det kräver ett 100% engagemang från dig.

10 Ledtrådar för att hjälpa dig att upptäcka ditt livssyfte.

Obs! Bry dig inte om andra människors känslor när du gör denna övning. Var självisk. Tag 5 minuter/ledtråd. Antag att pengar och tid är inte ett problem i denna övning.

  1. Vad älskar du att göra när du har tid över?

  2. Vilka delar av ditt nuvarande arbete eller livsaktiviteter gläds du (finner du nöje i) verkligen av? Av vilken anledning valde du jobb i det förflutna? Vad var det med dem som lockade dig eller gjorde dig glad?

  3. Finns det något du gör naturligt bra? Vad gör du som är enkelt för dig?

  4. Nämn de 10 största framgångarna hittills i dina ögon. Det kan vara små eller stora. Berätta också vad du tyckte gjorde det till en framgång. Fördelar för andra såsom dig själv.

  5. Finns det skäl eller frågor som du känner passion för? Vilka är de och vad är det i skälen du attraheras av?

  6. Vilka är de 10 viktigaste lärdomarna du har fått i ditt liv. Vilka är de 10 viktigaste övertygelserna (händelser som fått dig att tro) i ditt liv? Inkludera centrala erfarenheter i ditt liv.

  7. Finns det några frågor / problem som har inträffat och om igen? Om det fanns ett tema för ditt liv, hur skulle du beskriva det? Dessa viktiga frågor / problem är ofta de viktigaste sakerna vi kom att utveckla i denna livstid. Tips: Leta efter en välsignelse eller gåva i lektionen.

  8. Vad drömmer eller dagdrömmer du om att göra? Varför?

  9. Skriv ditt lovtal. Vad vill du bli ihågkommen för i ditt liv? Vad skulle du göra annorlunda om du bara hade 6 månader att leva? Vad är det du väntar på för att detta ska inträffa?

  10. Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?

Gå nu igenom dina svar. Finns det några liknande lösningar, trender eller teman i flera kategorier?
Lista nu dina 10 bästa favoritverksamheter eller resultatet från alla dem som du har skrivit ner. Vilka ger dig störst glädje och tillfredsställelse?

De två viktigaste frågorna som måste besvaras är: Vad är roligt för dig? Och Det som betyder mest för dig? Skriv nu ner en eller två meningar som sammanfattar ditt syfte som du nu vet att det är.

Följ de subtila uppmaningar du får från ditt hjärta och vidta dessa åtgärder. Var öppen för att tolka dina ändamål (ditt syfte). Finns det en dröm som många gånger du inbillat dig ska besannas i ditt liv men som du inte har agerat för att verklighetsförankra? Om det fanns ett sätt att få din dröm att gå i uppfyllelse just nu, hur skulle det gå till? Vad skulle de stegen vara?

Bearbeta förmågan att lyssna till din inre röst. Detta är din högre visdom. Börja med att genomföra de saker du verkligen vill göra och inte vad du ska (måste) göra. Om du är uppmärksam på dina första intryck, kommer du att uppleva mycket större frid i ditt liv.

Vad gör du som sätter spärrar i ditt liv? Ger dina vänner dig energi eller drar de ner dig? Gör ändringar inom de områden där det behövs. Brukar du göra saker för din hälsa som hjälper dig att utföra dina ändamål? Spenderar du pengar som för ditt liv närmare ditt livssyfte?

Omvärdera varje beslut du gör och jämför det mot ditt livssyfte. Om du gör val som inte kommer att föra dig närmare det tänk om i så fall. Du kommer att bli ledd till att göra de förändringar som är lämpliga i en takt som är bekvämt för dig om du är öppen för din inre röst och lyssnar till din vägledning. Meditation hjälper.

En övning som hjälpte mig inse dessa frågor för mig var att klargöra Röra mig mot värden. Och Röra mig bort från värden. Du kanske vill fullfölja detta nu eller vid ett senare tillfälle. Jag har upptäckt att jag älskar att göra vissa projekt bara för att de berikar mina Röra Mig Mot Värden. Dessa projekt ger mig energi och det är min gåva till världen.

Referenser:

Sidan direkt översatt från http://www.naturalhealthtechniques.com/CoachingCorner/life_purpose1.htm

Green Coaching | Jesper Nilsson | Östra Tullgatan 5, innergård 2 | 211 28 Malmö | Tel: 040-970967, 0707-307731 | Epost: jesper.nilsson@greencoaching.net